Tasojen takuuehdot ja huoltaminen

Takuuehdot graniittitasoille

Graniitti sopii niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin.

Koska tuote on valmistettu luonnonkivestä, tuottaja ei takaa tason värin ja kuvioinnin olevan samanlainen näytepalan kanssa.

Tuote on käsitelty erityisellä kivisuoja-aineella, joka hylkii ruokien ja juomien aiheuttamia tahroja. Jos tasolle kaatuu happoja tai öljyjä, on ne pyyhittävä kostealla rätillä 12 tunnin aikana. Kivihuoltoaine on hygieenisesti puhdas.

Hansakivi myöntää 1 vuoden takuun myyntipäivästä alkaen, tarjouksen ja laskun perusteella.

Takuu on voimassa materiaali- ja valmistusvirheille ja korvaa niin työn kuin myös materiaalin, jos virhe on aiheutunut tuottajan takia.

Takuukorjaus ei pidennä takuuaikaa.

Takuu ei ole voimassa

  • jos tuotetta on käytetty väärin
  • jos virhe ei haittaa tuotteen arvoa ja käyttöä
  • jos tuotetta on muutettu itse
  • mekaanisten virheiden vuoksi
  • jos pinta on vahingoittunut syövyttävien aineiden takia (hapot yms.)
  • jos pinta on vahingoittunut mustan teen takia
  • jos pinta on vahingoittunut öljyjen takia
//hansakivi.fi/hansakivi/wp-content/uploads/2015/08/Tasapindade-garantiitigimused-hooldus.jpg

LUONNONKIVESTÄ VALMISTETTUJEN KEITTIÖTASOJEN KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET

Hansakiven valmistamat graniitti- puristegraniitti- ja marmoritasot sekä taustalevyt on käsitelty kivisuojalla ennen tason antamista asiakkaalle.

Suosittelemme uutta käsittelyä
1-2 vuoden välein riippuen kiven tyypistä ja käyttötarkoituksesta. (vaaleat tasot noin 1 kerran vuodessa, tummat tasot noin 2 vuoden välein)

Tasojen oikea huoltaminen ja oikeat puhdistusaineet takaavat teidän tasonne kauniin ulkonäön vuosikymmeniksi.

PUHDISTAMISESTA YLEISESTI:

Graniitti- ja kvartsitasojen puhdistamiseen sopivat neutraalit (pH7), heikosti happamat (pH 4-6) tai heikosti emäksiset (pH 8-10) puhdistusaineet.

Lukekaa puhdistusaineen tuoteselostus ennen käyttöä!

Marmoritason puhdistamiseen ei saa käyttää hapollisia puhdistusaineita.

Graniitti- ja marmoritasoja ei saa puhdistaa abrasiivisillä aineilla. Hansakivi tarjoaa myös kivitasojen huolto- ja suoja-aineita.

TÄRKEÄÄ  on pyyhkiä tahrat mahdollisimman nopeasti, jotta lika ei ehdi imeytyä kiveen. Graniittitasoilla riittää, että puhdistaa sen noin 20 minuutin sisällä, mutta marmori imee aineet itseensä nopeammin. Joten tason pyyhkiminen myöhemmin ei enään välttämättä auta ja tahrat jäävät tasoon.

Mainitaan vielä kerran aineet, joiden kanssa tulee olla huolellinen: rasvat ja öljyt, punaviini, kahvi, teet ja happamat mehut.

JOTTA KIVI SÄILYISI PITKÄÄN, TOIMI NÄIN:

• Älä vasaroi kivitasolla, sillä kiveen voi syntyä rakoja tai kolhuja

• Puhdista taso heti, kun siihen on sattunut hankausainetta

• Käytä aina leikkuulautaa, näin säästät työtasoa ja veitsen terää

• Käytä tasolla pannunalusta tai aseta kuuman kattilan tai pannun pohjan alle esim. lusikan varsi, jotta kuumuus jakautuisi kivellä tasaisemmin. Kuuman kattilan tai pannun asettaminen suoraan kylmälle kivelle voi aiheuttaa luonnonkiven rakoilua

• Kuivaa tasolta vedenpisarat välttääksesi mahdollisia kalkkitahroja. Jos tiskialtaan ympärille saostuu kuitenkin kattilakiveä, älä poista sitä tavallisella kalkinpoistoaineella, vaan käytä luonnonkivipintojen puhdistusainetta

• Puhdista taso viimeistään vuorokauden kuluttua, jos kivelle on sattunut punaviiniä, mustaa teetä tai muita tanniinipitoisia nesteitä

• Graniittipinta on ihanteellinen alusta taikinan kaulimiseen, koska kivi on kylmä materiaali, johon taikina ei takerru. Taikinan rasvat eivät vahingoita tasoa, pikemmin suojaavat sitä