Kiviset työtasot ovat kauniita ja tyylikkäitä, koristavat keittiötäsi ja tuovat lisäarvoa kotiisi vuosikymmeniä. Kiviset työtasot ovat kestäviä, naarmuuntumattomia ja mikä tärkeintä, erittäin käytännöllisiä. Jos olet kuitenkin päättänyt käyttää kivitasoja, sinun tulee huomioida, että kivien ominaisuudet vaihtelevat paikasta toiseen.

KVARTSI
Kvartsikivi tunnetaan myös tekokivenä tai puristettuna graniittina. Sen etuja ovat tasainen ja tasainen värisävy sekä erinomaiset tekniset ominaisuudet – kvartsikivi on vahvaa, kestävää, eikä siinä ole huokosia, jotka voisivat imeä erilaisia aineita. Tämä tekee kvartsikivestä erittäin hygieenisen. Kvartsikivi sisältää yli 93 % luonnonkvartsia, joka on timantin jälkeen toiseksi kovin kivi. Loput lisäkomponenteista koostuvat epoksista, väriaineista ja erilaisista teknisiä ominaisuuksia parantavista lisäaineista. Asianmukaisella hoidolla kvartsi säilyttää kauneutensa ja ominaisuutensa vuosikymmeniä. On kuitenkin pidettävä mielessä, että kvartsikivi ei ole täysin lämmönkestävä ja voi halkeilla lämpöshokin seurauksena. Kvartsikivitaso on mukavalle (kvartsipinnat eivät vaadi huoltoa), käytännölliselle ja puhdasta muotoilua arvostavalle.

MARMORI
Marmorii on luonnonkivi, joka on muodostunut kalkkikivestä tuhansien vuosien paineen ja lämmön aikana. Marmorii on aina ollut rakennusmateriaali, joka symboloi ylellisyyttä, ja tästä materiaalista valmistetut työtasot ja lattiat tuovat vielä tänäkin päivänä eleganssia ja makua kotiisi. Saatavilla on laaja valikoima eri värejä, mutta kaikkia ei ole suunniteltu työtasoiksi, joten marmorin sopivuus kannattaa aina tarkistaa ennen sen valintaa. Niille, joiden sydän kaipaa luonnonvalkoista kiveä, on vain muutamia vaihtoehtoja marmorin lisäksi. Tämän materiaalin tyylikäs ulkonäkö kestää vuosia, joten se on klassinen ja ajaton valinta keittiöön. Kokeneet leipurit tietävät myös, että marmorin luonnollisen alhainen lämpötila tekee siitä ihanteellisen pinnan leivontaan. Koska marmori on pehmeämpi ja huokoisempi kuin graniitti, se naarmuuntuu ja tahrautuu melko helposti. Sinun tulee olla erityisen varovainen sellaisten aineiden kuten punaviinin, kahvin ja teen, öljyjen ja mehujen kanssa. Happamat hedelmät, kuten sitruunat, voivat myös pilata marmorin ulkonäön/värin. Siksi, kun juomakuppeja ja laseja asetetaan tasaiselle alustalle, tulee aina käyttää lasinalustoja estämään nesteiden imeytyminen marmoriin. Marmorii on ihmisille, jotka arvostavat ylellisyyttä ja ainutlaatuisuutta ja joita eivät häiritse vuosikymmenien rakkaudesta ruoanlaittoon jääneet jäljet.

GRANIITTI
Graniittiti on miljoonia vuosia sitten muodostunut luonnonkivi, joka erottuu ensisijaisesti kauneudeltaan, mutta myös lujuudestaan ja kestävyydestään. Graniittitityötasot ovat kulutusta kestäviä ja kestävät korkeampia lämpötiloja. Jokainen työtaso on ainutlaatuinen, koska ei ole mahdollista tehdä toista kopiota täsmälleen samalla kuviolla. Kivityypistä riippuen kuviot voivat olla suhteellisen yhtenäisiä, mutta myös hyvin vaihtelevia. Hyvän lämmön- ja kylmänkestonsa ansiosta graniitti sopii erinomaisesti keittiöön – kuumat pannut, kattilat ja uunikattilat voidaan sijoittaa suoraan työtasolle. Graniittiilla on alhainen huokoisuus, mutta se voi silti imeä nesteitä jossain määrin. Graniittitityötasoa valittaessa tulee muistaa, että vaalea graniitilla on yleensä korkeampi kosteuden imukyky ja siksi se on herkempi tahroille kuin tumma graniitti. Tahroja voidaan ehkäistä pyyhkimällä pinnalle roiskuneet nesteet mahdollisimman nopeasti pois. Graniittititaso on henkilölle, joka arvostaa klassista luonnollista muotoilua.