Kvartsitason hoito

Vaikka kvartsikivien absorptiokyky on alhainen, suosittelemme poistamaan kaikki epäpuhtaudet pinnalta mahdollisimman pian. Pitkäaikainen kosketus nesteisiin (etenkin hankausainetta sisältäviin) on haitallista mille tahansa materiaalille. Puhdista kvartsipintoja laimennetulla yleispuhdistusaineella kuten saippuavedellä. Vaikeasti poistettavan lian irrottamiseen suosittelemme käyttämään kloorittomia puhdistusaineita. Anna puhdistusaineen vaikuttaa 30 – 60 sekuntia, jonka jälkeen kuivaa pinta huolellisesti kostealla pehmeällä kankaalla. Toista käsittely tarvittaessa. Mikäli pinnalla on kuivunutta likaa, yritä ensin poistaa se varovaisesti kaapimella. Tämän jälkeen irrota loppu lika kloorittomalla puhdistusaineella tai saippuavedellä. Väkevät liuotinaineet, kuten liuotin tai akkuvesi voivat vahingoittaa työtasoasi. Älä käytä valmisteita, jotka sisältävät valkaisuainetta! Mikäli pinnalle joutuu ainetta, joka saattaa vahingoittaa pintaa, pyyhi se viipymättä pois ja huuhdo pinta runsaalla puhtaalla vedellä. Pese vielä kuumalla saippuavedellä neutraloidaksesi aineen. Ongelmatapauksissa ota yhteys tason valmistajaan.

Veden- ja tahrankestävyyden parantamiseksi voit käsitellä pinnat vettä ja öljyä hylkivillä aineilla 1–2 vuoden välein riippuen kivilajista ja käyttöasteesta (vaaleat kivet joka vuosi, tummat kivet joka toinen vuosi). Säännöllinen huolto ja oikeat puhdistusaineet takaavat työtasollesi kauniin ulkonäön vuosikymmeniksi.

Työtasoissa rasvatahrat ja sormenjäljet näkyvät helpommin. Koska pinta ei ole huokoista, tahrat eivät kuitenkaan imeydy työtasoon ja ne on helppo poistaa. Leather-pintaisia tasoja hoidetaan samalla lailla kuin kiillotettuja pintoja. Leather- pintaiseen tasoon on mahdollista saada Leather+ -käsittely, joka vähentää sormenjälkien näkymistä tason pinnalla. Käsittely tummentaa hieman tason väriä. Suosittelemme kivitasojen hoitamiseen FEDERCHEMICALS in tuotteita.