KVARTSITASON HOITO

Vaikka kvartsin absorptiokyky on alhainen, suosittelemme poistamaan kaikki epäpuhtaudet mahdollisimman pian. Pitkäaikainen kosketus nesteisiin (etenkin hankausainetta sisältäviin) on haitallista mille tahansa materiaalille.
Puhdista kvartsipintoja laimennetulla yleispuhdistusaineella kuten saippuavedellä. Vaikeasti poistettavan lian irrottamiseen käytä klooritonta puhdistusainetta. Anna puhdistusaineen vaikuttaa 30–60 sekuntia, sen jälkeen kuivaa pinta kostealla pehmeällä kankaalla. Toista käsittely tarvittaessa. Mikäli pinnalla on kuivunutta likaa, yritä ensin poistaa se varovaisesti kaapimella, sen jälkeen irrota lika kloorittomalla puhdistusaineella tai saippuavedellä. Väkevä liotusaine kuten liuote tai akkuneste voivat vahingoittaa työtasoasi. Älä käytä valmisteita, jotka sisältävät valkaisuainetta. Mikäli pinnalle sattuu ainetta, joka saattaa vahingoittaa pintaa, pyyhi se heti pois ja huuhdo pintaa runsaalla puhtaalla vedellä. Pese kuumalla saippuavedellä neutraloidaksesi aineen. Ongelmatapauksissa ota yhteys tason valmistajaan.

Veden- ja tahrankestävyyden parantamiseksi voit käsitellä pintaa vettä ja öljyä hylkäävillä aineilla 1–2 vuoden väliajoin riippuen kivilajista ja käytön intensiivisyydestä (vaaleat kivet joka vuosi, tummat kivet joka toinen vuosi). Säännöllinen huolto ja oikeat puhdistusaineet takaavat työtasosi kauniin ulkonäön vuosikymmeniksi.
Leather-pintainen
Leather työtasoissa rasvatahrat ja sormenjäljet näkyvät helpommin. Koska pinta ei ole huokoista, tahrat eivät kuitenkaan imeydy työtasoon ja ne on helppo poistaa. Leather pintaisia Silestone-tasoja hoidetaan samallalailla kuin kiillotettuja pintoja. Leather pintaiseen Silestone tasoon on mahdollista saada Leather+ -käsittely, joka vähentää sormenjälkien näkymistä tason pinnalla. Käsittely tummentaa hieman tason väriä.
Suosittelemme kivitasojen hoitamiseen LANTANIA tuotteita.