Miten valita sopiva kivitaso

Kivitasot ovat kauniit ja tyylikkäät, jotka antavat kodillesi lisäarvoa vuosikymmeniksi. Kivitasot ovat kestävät, ne eivät naarmuunnu, ja mikä tärkeintä - ne ovat todella käytännölliset. Kun olette jo päättäneet ostaa kivitasot, on teidän tiedettävä, että kivien ominaisuuksissa on eroja.

KVARTSI (QUARTZ)

quartz

Kaikkein kestävin ja kovin naarmujen suhteen. Melkein olematon huokoisuus sulkee pois tahriintumisen mahdollisuuden ja tekee työtasoista huoltoa kaipaamattomat ja hygieeniset. Erityisesti pitää välttää tulikuumien astioiden laittamista työtasolle, koska äkillinen kuumuus saattaa tehdä kiveen rakoja.

Kvartsi koostuu 94% luonnonkvartsista, joka on timantin jälkeen kaikista vahvin aine. Loput 7 % koostuu epoksista, väriaineista ja erilaisista lisäaineista, jotka lisäävät kvartsin vahvuutta.

Kvartsinen työtaso sopii ihmisille, jotka arvostavat mukavuutta, helpoutta (Kvartsitasoa ei tarvitse huoltaa) sekä käytännöllisyyttä.

MARMORI

marmor

Marmorin kohdalla on tärkeintä välttää happamien aineiden tahroja, koska ne saattavat syövyttää työtasoa niin, että siitä häviää kiilto. Marmoria tulisi säännöllisesti käsitellä erityisellä tiivistysaineella vähentääkseen kiven imukykyisyyttä.

Marmoritaso sopii ihmisille, jotka arvostavat luksusta ja ainutlaatuista tasomateriaalia, mutta joita ei kuitenkaan häiritse vuosien saatossa ilmestyneet kokkauksen jäljet, kuten tahrat ja naarmut.

GRANIITTI

graniit

Graniittitaso kestää hyvin kuumuutta, joka tarkoittaa sitä, että valitsemalla tämän materiaalin keittiötasoksi, tasolle ei tapahdu mitään, kun laittaa kuuman kattilan tai pannun graniittialustalle. Vaikka graniitti ei ole kovin huokoinen, se saattaa silti tietyissä määrin imeä nesteitä, minkä takia nesteet pitäisi pyyhkiä mahdollisimman nopeasti. Antamalla niiden jäädä työtasolle pitkäksi aikaa saattavat ne kuivumisesta huolimatta jättää jälkiä, joita voi olla hankala tai jopa mahdotonta poistaa.

Graniitti sopii ihmisille, jotka arvostavat luonnonkiven kaunista kuviointia.