Miten valita sopiva kivitaso

Kivitasot ovat kauniit ja tyylikkäät ja tuovat kodillesi lisäarvoa vuosikymmeniksi eteenpäin. Kivitasot ovat kestäviä, ne eivät naarmuunnu, ja mikä tärkeintä – ne ovat erittäin käytännölliset. Kun olette jo päättäneet ostaa kivitasot, on hyvä huomioida että kivien ominaisuuksissa on eroja!

Kvartsikivi on kaikkein kestävin ja kovin naarmujen suhteen. Melkein olematon huokoisuus sulkee pois tahriintumisen mahdollisuuden ja tekee työtasoista huoltovapaita sekä hygieenisiä. Erityisesti tulee välttää tulikuumien astioiden laittamista työtasolle, koska äkillinen kuumuus saattaa synnyttää kiviin halkeamia. Kvartsi koostuu 94% luonnonkvartsista, joka on timantin jälkeen kaikista vahvin aine. Loput 7 % muodostuu sidosainesta, epoksista, väriaineista sekä erilaisista lisäaineista jotka lisäävät kvartsin vahvuutta. Kvartsinen työtaso sopii ihmisille, jotka arvostavat mukavuutta, helpoutta  sekä käytännöllisyyttä. Kvartsikivi säästää myös luonnon uusiutumattomia luonnonvaroja.

Marmorien kohdalla on tärkeää välttää happamien aineiden tahroja, koska ne saattavat syövyttää työtasoa niin, että siitä häviää kiilto. Marmoria tulisi säännöllisesti käsitellä erityisellä tiivistysaineella kiven pinnan imukykyisyyden vähyentämiseksi. Marmoritasot sopivat ihmisille, jotka arvostavat luonnonmarmorin luksusta ja ainutlaatuista tasomateriaalia, mutta joita ei kuitenkaan häiritse vuosien saatossa ilmestyvät käytön jäljet, kuten tahrat ja naarmut.

Graniitti -taso kestää hyvin kuumuutta, mikä tarkoittaa että valitsemalla tämän materiaalin keittiötasoksi, tasolle ei tapahdu mitään, vaikka laittaa kuuman kattilan tai pannun graniitti-pinnalle. Vaikka graniitti ei ole kovin huokoinen, se saattaa silti imeä tietyissä määrin nesteitä, minkä johdosta nesteet tulisi pyyhkiä mahdollisimman nopeasti pois. Antamalla nesteiden jäädä työtasolle pitkäksi aikaa, saattavat ne kuivumisesta huolimatta jättää jälkiä joita voi olla hankala tai jopa mahdotonta poistaa. Graniitti sopii ihmisille, jotka arvostavat luonnonkiven kaunista kuviointia.

Valikoimastamme löytyy kivitasoja Kvartsikivestä, Marmorista sekä Graniitista. Kivitaso on kestävä ja helppo pitää puhtaana. Löydä meiltä oikea kivitaso kotisiisi, ja ota yhteyttä.