TERRAZZO -BETONIMOSAIIKKI AGGLOTECH®

Agglotech on Euroopan suurin Terrazzo -betonimosaiikin valmistaja.
Agglotechin tavoitteena on kannustaa Terrazzo -kivien käyttöön mitä moninaisimmissa rakennus-projekteissa ja kohteissa.

Agglotechin terrazzo -kivet ovat uusiokäytettyä kiveä jota tuotetaan erityisessä teollisessa prosessissa, ilman epokseja, sekoittamalla luonnollisia ainesosia kuten sementtiä, vettä ja marmori-, kivi- tai lasipaloja. Korkea laatu ja luontaisten materiaalien hyödyntäminen synnyttää näyttäviä ja kestäviä kivimateriaaleja mihin tahansa käyttötarkoitukseen.

Riippumatta käyttökohteesta, Agglotechin terrazzo-kivet on valmistettu materiaaleista jotka kestävät loistavasti kulutusta ja ajan hammasta. Tämä mahdollistaa arkkitehdeille ja rakentajille suunnitella ja toteuttaa ratkaisuja, jotka olisivat muilla materiaaleilla toteuttamiskelvottomia. Käyttötarkoitus mihin materiaalia käytetään on ihan yhtä kriittinen, kuin miten materiaalia käytetään ja Agglotech on valmistettu sovittamaan yhteen nämä onnistumisen avaintekijät.
Kivi on erittäin kova materiaali, joka on luonnostaan iskunkestävä. Suurissa levyissä luonnonkiven iskunkestävyys kuitenkin heikkenee, erityisesti joutuessaan jatkuvasti luonnonvoimien  ja ilmansaasteiden altistukselle. Ilmiö on meille suomalaisille tuttu Finaldiatalon käpristyvistä seinälaatoista. Agglotechin terrazzon rakenteellisissa ominaisuuksissa sen sijaan yhdistyy luonnonkiven parhaat ominaisuudet ja sidosaineiden elastisuus, sitkeys ja pitkäikäisyys.
Joskin esteettinen kaunes, helppokäyttöisyys ja huoltovapaus ovat keskeisimpiä terrazzon etuja, todellinen vetovoima piilee materiaalin kestävyydessä.

Helppo huollettavuus

Lattiat keräävät likaa ja niiden puhdistaminen on väistämätön tehtävä, Agglotechilla tämä on kuitenkin helpompaa. Sen lisäksi että Agglotechiin ei imeydy mitään, Agglotech säilyy aina neutraalina kemikaaleille. Roiskumisia, valumisia ja sotkuja syntyy aina arjen elämässä. Jälkien korjaaminen ja puhdistaminen on terrazzolla erittäin helppoa. Puhdistaminen ja siivoaminen on hyvin vaivatonta, usein pelkkä moppi tai tavallinen lattiapesuaine riittää. Vaikka kaatunut aine olisikin haastavampaa sorttia, ei terrazzoon jää koskaan pysyviä vaurioita.
Agglotechin pinnat säilyvät aina kunnossa, oli pinnalle joutuneet aineet sitten kemikaaleja tai orgaanisia.

Agglotechin Urban Terrazzo on oivallinen vaihtoehto ulkotilojen kiveämiseen ja julkisivu-projekteihin. Agglotechin Urban terrazzossa on käytetty Italcementin kehittämää Tx-Active® teknologiaa. Tämä mielenkiintoinen teknologia antaa pinnalle kolme tärkeää lisäominaisuutta:

  • Pinnat hylkivät likaa ja pysyvät paremmin puhtaana
  • Pinnat neutraloivat bakteereja parantaen yleistä hygieniaa ja tilan puhtautta
  • Pintoja ympäröivä ilma pysyy merkittävästi puhtaampana edellä mainittujen ominaisuuksien johdosta